Voluntaris de Canaletes – La cua de la fam

Català. For others languages, please use the attached translator

Voluntaris de canaletes – La cua de la fam – Projecte fotogràfic de Clara Garcia i Ortés

Durant més d’un any, un grup de voluntaris anònims, al marge d’institucions i associacions, va estar cuinant a les seves cases i servin sopars a la Rambla Canaletes de Barcelona.

L’ajuntament els va intentar fer fora molts cops, i després de molt d’enrenou mediàtic, va accedir, (maig de 2013) a obrir un menjador social que ja funcionava als migdies per donar sopars. La condició: Càrites i la fundació futur cuinaven, els serveis socials ho controlaven tot i els voluntaris de Canaletes servien els sopars. Els medis van parlar d’ells, sempre, com la cua de la fam i 3 mesos després de la sortida de canaletes van deixar de ser noticia.

Vaig fer aquest projecte  com a exercici per a un curs de fotoreportge. Em va costar que em deixessin fotografiar, i tampoc volia molestar-los. Finalment ho vaig haver de fer abans del que jo hauria volgut, per que l’ajuntament els va treure de canaletes.

He treballat sempre a ONGs i crec que ho veia com una manera de donar veu a aquests grup de voluntaris. No em sentia legitimada a fer fotos que molestessin als que estaven a la cua, per a un treball per a un curs. 

El projecte consta de 30 fotografies que segueixen el que els hi vaig prometre. Que cap d’ells seria massa reconeixible tret dels que em van donar permís.

Si alguna persona vol col·laborar amb aquest grup de gent, la seva pàgina de facebook és:  https://www.facebook.com/ahora.accionhumanitaria A.H.O.R.A Acción Humanitaria para la Organización y Reparto de Alimentos y el mail ahoracanaletas@gmail.com. Ells segueixen ajudant als seus amics i sempre reben amb els braços oberts a qualsevol nou voluntari. Si teniu ganes de col·laborar ni que sigui un vespre a la setmana, ells estaran encantats.

Aquí algunes de les fotos:

Si voleu seguir les novetats dels blogs de Missatge Rebut i diferents comptes d’Instagram, podeu clicar al “m’agrada” de la pàgina del facebook! :) ↓
If you want follow the news from my blogs & Instagram accounts, you can “like” my facebook page! :) ↓

Si voleu, podeu compartir-la en algun del llocs que hi ha aquí sota ↓ , clicar al Like o deixar un comentari. S’accepten critiques! :) Intento aprendre!
You can share it in any of the sites below ↓ . Or you can click the like button or leave a comment. Any advise or comments are welcome. I’m trying to learn!

Deixa un comentari! - ¡Deja un comentario! - Leave a comment! ;)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

c