Project 52 – 1/52 – Joguines – Juguetes – Toys – #52w16

© Clara.Go-Project 52 - 1/52 - Joguines - Juguetes - Toys - #52cat16, #52w16

Català, Castellano and English. For others languages, please use the attached translator

 

Joguines

Un dia de boira al Panjab. Joguines. Titelles de Soldats dirigits pel nacionalisme indi i pakistanès que cada dia contemplen milers de titelles de persones, sense adonar-se’n de les cordes que els mouen, a un costat i a l’altre de la frontera.
Frontera que es van inventar al 1947 i que va dividir l’estat del Panjab.
A cada costat de la frontera, un mateix idioma: Punjabi. 2 països, l’Índia i el Pakistan en conflicte continu, i malgrat el qual, cada dia fan aquesta cerimònia per seguir movent les seves titelles i exaltant el nacionalisme que els divideix.
Joguines de la política que separa famílies i divideix pobles.

Cada vespre es porta a terme el ritual de baixar les banderes i tancar la frontera entre l’Índia i el Pakistan a la cruïlla de Wagah. Aquest poble, igual que el Panjab, la regió a la qual pertany, va quedar dividit amb la Independència i Partició d’aquests països el 1947, suposadament realitzada amb criteris religiosos.

El pas de Wagah, que uneix la ciutat índia de Amritsar amb la seva veïna Lahore és l’únic punt terrestre que connecta els dos països enfrontats històricament.

La cerimònia en el pas de Wagah es realitza des de fa anys entre els dos països i atrau milers de persones cada dia abans del capvespre. Els soldats fronterers pakistanesos i indis baixen les banderes victorejats per unes grades plenes de gent que, eufòrica, canta cançons nacionalistes i anima els seus. Ni la tensió que existeix entre el govern de Delhi i el d’Islamabad ni les repetides violacions d’alto el foc entre tots dos frenen aquest esdeveniment al qual acudeixen turistes nacionals i estrangers.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Wagah
https://ca.wikipedia.org/wiki/Panjab
https://ca.wikipedia.org/wiki/Hist%C3%B2ria_del_Panjab

Juguetes

Un día de niebla en el Punjab. Juguetes. Marionetas de Soldados dirigidos por el nacionalismo indio y pakistaní, que cada día contemplan miles de marionetas de personas, sin darse cuenta de las cuerdas que les mueven, a un lado y otro de la frontera.
Frontera que se inventaron en 1947 y que dividió al estado del Punjab.
A cada lado de la frontera, un mismo idioma: Punjabi. 2 países, India y Pakistán en conflicto continuo, y a pesar del cual, cada día realizan esta ceremonia para seguir moviendo a sus marionetas y exaltando el nacionalismo que les divide.
Juguetes de la política que separa familias y divide pueblos.

Cada atardecer se lleva a cabo el ritual de bajar las banderas y cerrar la frontera entre India y Pakistán en el cruce de Wagah. Este pueblo, al igual que el Punjab, la región a la que pertenece, quedó dividido con la Independencia y Partición de estos países en 1947, supuestamente realizada con criterios religiosos.

El paso de Wagah, que une la ciudad india de Amritsar con su vecina Lahore es el único punto terrestre que conecta ambos países enfrentados históricamente.

La ceremonia en el paso de Wagah se realiza desde hace años entre ambos países y atrae a miles de personas cada día antes del atardecer. Los soldados fronterizos pakistaníes e indios bajan las banderas vitoreados por unas gradas repletas de gente que, eufórica, canta canciones nacionalistas y anima a los suyos. Ni la tensión que existe entre el gobierno de Delhi y el de Islamabad ni las repetidas violaciones de alto el fuego entre ambos frenan este evento al que acuden turistas nacionales y extranjeros.

https://es.wikipedia.org/wiki/Wagah
https://es.wikipedia.org/wiki/Punyab
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Punjab

Toys

A foggy day in Punjab. Toys. Puppet soldiers led by Indian and Pakistani nationalism contemplate every day by thousands of people puppets, unaware of the strings that move them, in both sides of the border.
Border that were invented in 1947 and divided the state of Punjab.
On both sides of the border, the same language, Punjabi. Two countries, India and Pakistan in continuous conflict, and despite that, every day made this ceremony to continue moving puppets and exalting the nationalism that divides them.
Toys political divide that separates families and peoples.

Every evening takes place the ritual of lowering flags and closing the border between India and Pakistan in Wagah crossing. This town, like the Punjab, the region to which it belongs, it was divided with the independence and partition of these countries in 1947, supposedly made with religious criteria.

Wagah border, linking the Indian city of Amritsar with neighboring Lahore is the only crossing point connecting the two countries faced historically.

The ceremony at the Wagah border takes place for years between the two countries and attracts thousands of people each day before sunset. The Indian and Pakistani border guards lower the flags cheered by a packed bleachers people, euphoric, singing nationalist songs and encourages his disciples. Neither the tension between the government of Delhi and Islamabad and the repeated violations of the ceasefire between the two hinder this –event is attended by national and foreign tourists.

https://en.wikipedia.org/wiki/Wagah
https://en.wikipedia.org/wiki/Punjab_%28region%29
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Punjab

 

Explicació del projecte aquí: http://missatgerebut.com/project-52/

Si voleu seguir les novetats dels blogs de Missatge Rebut i diferents comptes d’Instagram, podeu clicar al “m’agrada” de la pàgina del facebook! :) ↓
If you want follow the news from my blogs & Instagram accounts, you can “like” my facebook page! :) ↓

Si voleu, podeu compartir-la en algun del llocs que hi ha aquí sota ↓ , clicar al Like o deixar un comentari. S’accepten critiques! :) Intento aprendre!
You can share it in any of the sites below ↓ . Or you can click the like button or leave a comment. Any advise or comments are welcome. I’m trying to learn!

Deixa un comentari! - ¡Deja un comentario! - Leave a comment! ;)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

c